Contact

Bekijk onze folder

Coordinat-ed biedt zowel voor traditionele bouwtechnieken als voor houtskeletbouw waardevolle troeven: een strakke planning, een doeltreffende en snelle communicatie, een grote en gespecialiseerde knowhow in eigen huis.

Algemene voorwaarden

VOORDELEN

Vaak wordt houtskeletbouw gezien als een manier om een aan- of bijbouw te realiseren. Echter de mogelijkheden van houtskeletbouw zijn veel groter. SCholen, openbare gebouwen of bedrijven? Het kan allemaal. De beperkingen van deze methode zijn veel kleiner dan de meeste mensen denken.

De voordelen zijn talrijk. Inde eerste plaats is er het feit dat houtskeletbouw perfect past bij de hedendaagse energiezuinige bouwtechnieken. Het hout houdt de warmte uitstekend vast. We kunnen gebouwen in houtskeletbouw erg goed isoleren en perfect luchtdicht maken, zonder dat daarvoor dikke muren nodig zijn. 

In vergelijking met de traditionele bouwmethoden, zijn de muren minder dik. Daardoor sluit deze bouwmethode beter aan bij de huidige tendens naar kleinere woningen en een efficiƫnter gebruik van de beschikbare oppervlakte.

Het vooroordeel dat houtskeletbouw duurder zou zijn lijkt op het eerste zicht misschien, maar wanneer je het volledige plaatje bekijkt is er nauwelijks verschil met traditionele bouwmethoden. Door het feit dat de structuur een stuk lichter is, kunnen er veel lichtere funderingen gebruiken en moeten we minder afgraven. Dat spaart een flinke som uit.

Houtskeletbouw is ook een zeer snelle bouwmethode. Het grote voordeel is dat heel veel werk al op voorhand kan gedaan worden in het atelier. Een gebouw wordt op voorhand al volledig klaar gemaakt in prefab panelen. Nadien moet op de werf alles alleen maar in elkaar geplaatst worden. Hiervoor werken we samen met met een maatwerkbedrijf. We hebben geen grote bouwkranen nodig.

Houtskeletbouw is een zeer milieuvriendelijke techniek. Want terwijl bomen groeien tot ze groot genoeg zijn om omgehakt te worden, halen ze CO2 uit de lucht. Bovendien zijn er geen vervuilende fabrieken nodig. Coordinat-ed gebruikt voor alle projecten in houtskeletbouw bovendien FSC-gekeurd hout.

Toekomst

Houtskeletbouw heeft dus heel wat voordelen. Bovendien is het met deze bouwmethode erg makkelijk om muren uitstekend te isoleren en luchtdicht te maken, iets wat in het licht van de Vlaamse isolatiedoelstellingen alsmaar belangrijker wordt. Wordt houtskeletbouw de bouwtechniek van de toekomst? Wij geloven alvast van wel!