HOUTSKELETBOUW

Wij zijn een early adopter op dit vlak. We geloven al lang dat dit de crème de la crème van de bouw is. Met ons atelier in Mechelen waar we alles op maat maken zijn we dan ook prima uitgerust. Het tekenwerk en de prefabricatie is volledig in eigen beheer. Voor CLT (cross laminated timber) hebben we een vaste partner voor de levering en we plaatsen dit zelf.

Onze ambitie reikt ver in deze materie. Wij zien dit liefst op grote schaal, voor middelgrote en grote gebouwen.

Daarnaast zijn wij ook de geknipte partner om een volume op te trekken op het dak van een gebouw, de zogenaamde optopping. Dit gebeurt vaak in het centrum van een stad waar de bereikbaarheid niet evident is.

Houtskeletbouw biedt heel specifieke voordelen, te beginnen met de uiterst korte ruwbouwtijd.

Door te werken met prefab elementen zetten wij een wind-waterdichte nieuwbouw 6 tot 8 keer sneller dan met klassieke bouwtechnieken. Hiermee worden veel werkuren en heel wat fileleed bespaard.

Houtskeletbouw staat garant voor optimale isolatie en komt vandaag al tegemoet aan de toekomstige energienormen, wat de waarde van een gebouw verhoogt. De gebruikers genieten van het grote comfort en halen voordeel uit een interessant terugverdienmodel dankzij de heel lage energiekost. Houtskeletbouw laat toe om tot in het kleinste detail aan de tekentafel het ontwerp uit te werken met de zekerheid dat de uitvoering helemaal volgens plan verloopt. De prefabricatie van de modules vermindert namelijk enorm de kans op fouten op de werf.

Houtskeletbouw voldoet aan hoge normen op het vlak van brandveiligheid, stabiliteit en akoestische isolatie.

Alle gevelafwerkingen zijn mogelijk, zelfs achter een baksteen kan een houtskeletbouw zitten !